Rozmarýn lékařský | Rosmarinum officinalis
Detailní popis produktu
Rozmarýn je jednou z nejznámějších víceletých bylin používané v české kuchyni. Lze jej použít sušený nebo čerstvý k přípravě masa, polévek a dušených pokrmů. Používá se také v mnoha kosmetických přípravcích. Rostlina je mrazuvzdorná do -4°C. Nároky Propustná hlinito-písčitá půda a sušší slunné stanoviště. Pěstování V našich podmínkách rostlina venku nepřezimuje, proto ji pěstujeme jako přenosnou rostlinu, kterou jsme schopni přezimovat více let. Abychom rostliny udržely nízké a pěkně husté, je třeba je pravidelně zastřihovat. Rozmarýn přezimujeme na světlém místě za teploty kolem 2°C a snížené zálivky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinky |
---|---|
Latinský název: | Rosmarinum officinalis |
Velikost kontejneru: | K15 |
Zahájení expedice: | 3. dubna |